www.nsync.tk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.nsync.tk

NSync,JustinTimberlake

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..!

YazarMesaj
Olqu>N'Sync
SiteWebTeam
SiteWebTeam
Olqu>N'Sync

Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Empty
MesajKonu: Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..!   Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Icon_minitimeC.tesi Haz. 07, 2008 12:21 pm

Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! ******_1
ATATÜRK'E GÖRE ATATÜRK
İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Atatrknxh4
Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! ******un_Ailesi
Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Okul01
Mustafa Kemal (oturanların sol başında), Manastır Askerî İdâdîsi'nde bir grup arkadaşıyla

Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.
Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Ata21

Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.
Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Ata15
Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Non66
Mustafa Kemal Paşa Mersin'de Nutkunu söylerken (17-19 Mart 1923)

Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü müşkülât önünde, belki gâyelere tamamen eremediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle dönüyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur.

Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Ata16
Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..! Non11
İzmir dönüşü Uşak'ta yapılan duada (18 Şubat 1923)

Benim, Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar.
http://www.nsync.tk

Ata'yı Tanımak İsteyenler İcin..!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-